Vaniljpannacotta med turkisk peppar och hallon

 I helgen fick jag inspiration att göra en vaniljpannacotta med hallon och lakritstäcke efter att ha sett hallon-lakritsskallarna i hyllan till lösviktsgodiset. Eftersom att turkisk peppar är min favorit lakrits var det en självklarhet att jag använde denna starkare godissort i min pannacotta.
Desserten fick väldigt bra betyg av övriga familjemedlemmar och kommer garanterat att göras flera gånger.
Man kan inte säga nej till hallon och lakrits tillsammans, vilken fantastisk kombination.

 

4-5 portioner

Vaniljpannacotta

4 dl vispgrädde

1 st vaniljstång

0,5 dl socker

2 gelantinblad

 

Lägg gelantinbladen i blöt i ca 5 min

Skär vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna

Koka sedan upp grädden med vaniljstången, fröna och sockret

Tillsätt sedan gelantinbladen i gräddblandnigen under omrörning

Ta upp vaniljstängerna och häll sedan upp pannacottan i 4  dessertglass, eller i  flera mindre glas om du så vill

Ställ sedan desserten på kylning tills den har stelnat 

 

Lakritstäcke

1/2 påse med turkisk peppar

2 dl vatten

2 gelantinblad

 

Lägg gelantinbladen i blöt i ca 5 min

Krossa lakritsen i t.e.x en mortel

Koka upp vattnet

Tillsätt sedan lakritsen och låt den lösas upp i vattnet under omrörning

Tillsätt gelantninbladen och rör om

Låt svalna i några minuter

Häll sedan lakritsblandningen över vaniljpannacottorna

Ställ in i kylskåpet tills lakritstäcket har stelnat 

 

Hallontäcke

2 dl tinade hallon

1,5 dl vatten

4 msk socker

2 gelantinblad

 

Lägg gelantinbladen i blöt i ca 5 min

Koka upp hallonen med vattnet och sockret tills hallonen har blivit mos

Häll sedan över allt från kastrullen ner till en sill med en skål under, så du endast få hallonsaften

Rör sedan ner gelantinbladen i skålen med den varma hallonsaften

Låt svalna

Ta ut pannacottan från kylskåpet och häll sedan över hallonsaften över lakritstäcket 

Ställ in pannacottorna i kylskåpet tills hallontäcket har stelnat

Färdig att serveras :D :D :D :D

 

Lycka till!




Baka - Recept