Superenkelt bröd med havregryn och linfrön

Detta bröd bakar jag väldigt ofta, dels för att det går väldigt fort att göra men också för att det smakar väldigt gott. Perfekt bröd att ha till frukosten. 😄
5 dl vatten
50 g jäst
3 msk olivolja
2 dl linfrön
2 dl havregryn dl
10 dl vetemjöl
1 msk honung
1 tsk salt
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lös jästen i det fingervarma vattnet.
- Blanda ner alla ingredienser förutom vetemjöl och salt, rör om tills att allt har blandats ordentligt.
- Tillsätt därefter vetemjöll och salt, knåda degen i en maskin i ca 10 min ( Har man inte maskin går det självklart att knåda med händerna)
- Låt degen jäsa i ca 20-30 min under bakduk.
- Häll ut degen på ett mjölat bakbord och dela degen i två lika stora bitar, knåda.
- Lägg degen i två avlånga brödformar och låt brödet jäsa under bakduk till dubbel storlek i ca 40-60 min
- Pensla brödet med mjölk/ filmjölk för en finare yta
- Låt stå i ugnen ca 30-40 min ( Eller tills brödet har fått en gyllenbrun färg)
- Låt svalna
LYCKA TILL :)
Tack för receptet! Det ska bakas bröd till helgen 😉