Geléhjärtan

 
 
Gör hemmagjorda gelehjärtan och ge bort till någon du tycker om på Alla Hjärtans Dag <3 Godiset får sin otroligt goda smak från hallon. Och det bästa - du vet vad godiset innehåller, inga onödiga tillsatser eller konserveringsmedel.
 
Du behöver:
Hjärtformad silikonform
Termometer
 
187 g socker
75 g vatten
63 g glykos
83 g hallonpure (saft)
4 g citronsyra
15 gelantinblad
 
  1. Ta fram en kastrull och häll i vatten, socker och glykos. Koka upp allt till en temperatur på 140 grader.
  2. Rör sedan ner hallonpuren (eller saften från något annat bär)  i kastrullen och låt koka till ca 114 -115  grader
  3. Tillsätt till sist blötlagda gelantinblad och citronsyra i kastrullen och rör om
  4. Häll sedan upp hallonmassan i de hjärtformade silikonformarna och låt stå i 5-6 timmar eller över natten. Doppa sedan hjärtanen i socker.
 
 
sotbella.se

Mums! Detta måste jag prova ☺️

Louise

Hur många hjärtan blir det på denna satsen?

Svar: Beror helt på hur stor form du har på dina, men för mig räckte det till 18 st 😄
josefin Wångenberg