Falsk toscakaka

 

Herregud så god denna kaka är, absolut min favorit. Choklad, kokos och kola i ett. Vad mer behöver jag säga. Kakan bakas i långpanna, går utmärkt att halvera receptet och göra i en mindre form

 

Chokladkaka:

175 g smör

200 g mörk choklad

3 dl socker

0,5 dl ljus sirap

4 msk kakao

1 krm salt

2 tsk vaniljsocker

3 st ägg

1,5 dl vetemjöl

 

Toscasmet:

75 g smör

1,5 dl ljus sirap

1 tsk vaniljsocker

0,75 dl grädde

3 dl socker

200 g kokos

 

 

Sätt ugnen på 175 grader

Smält smöret och hacka ner chokladen, rör om tills chokladen har smält

Blanda ner socker, kakao, sirap, vaniljsocker och salt

 Knäck sedan i ett ägg i taget och blanda till sist i mjölet

Häll upp smeten i formen (med bakplåtspapper i botten)

Sätt in i ugnen ca 25-30 min (prova med en provsticka, det ska fortfarande fastna lite på den)

Låt kakan svalna några minuter

 

Nu är det dags att smälta smör, sirap, grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull. Låt koka i ca 4-5 minuter

Häll i kokosen i kolasmeten och koka i ca 2 minuter

Häll över toscamassan över chokladkakan och ställ in i ugnen i 10 minuter ( ska få en gyllenbrun färg)

Ta ut kakan från ugnen och låt svalna

Godast är kakan om den får stå i kylskåpet över natten, om du klarar av att vänta så länge 🙈😋

 

 

 

 

 

Baka - Choklad - fika
Anonym

Hur stor var din form? :)

Svar: Min form var ca 24 x 15 cm :) gjorde halva satsen!
josefin Wångenberg