Falsk toscakaka

Herregud så god denna kaka är, absolut min favorit. Choklad, kokos och kola i ett. Vad mer behöver jag säga. Kakan bakas i långpanna, går utmärkt att halvera receptet och göra i en mindre form
Chokladkaka:
175 g smör
200 g mörk choklad
3 dl socker
0,5 dl ljus sirap
4 msk kakao
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
3 st ägg
1,5 dl vetemjöl
Toscasmet:
75 g smör
1,5 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
0,75 dl grädde
3 dl socker
200 g kokos
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret och hacka ner chokladen, rör om tills chokladen har smält
Blanda ner socker, kakao, sirap, vaniljsocker och salt
Knäck sedan i ett ägg i taget och blanda till sist i mjölet
Häll upp smeten i formen (med bakplåtspapper i botten)
Sätt in i ugnen ca 25-30 min (prova med en provsticka, det ska fortfarande fastna lite på den)
Låt kakan svalna några minuter
Nu är det dags att smälta smör, sirap, grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull. Låt koka i ca 4-5 minuter
Häll i kokosen i kolasmeten och koka i ca 2 minuter
Häll över toscamassan över chokladkakan och ställ in i ugnen i 10 minuter ( ska få en gyllenbrun färg)
Ta ut kakan från ugnen och låt svalna
Godast är kakan om den får stå i kylskåpet över natten, om du klarar av att vänta så länge 🙈😋
Hur stor var din form? :)