Lingonkaka

Väldigt god lingonkaka som passar perfekt till fikat nu i höstmörkret. Servera med en kula glass eller bara ät den som den är. 
 
Sätt ugnen på 200 grader
Använd en form som är ca 20 x 30 cm
 
4,5 dl mjöl
1,5 dl socker
1 msk bakpulve
1tsk vaniljsocker
150 g smör
 1 ägg
 2 dl lingonsylt
 
Blanda  ihop mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver I en egen bunke. Skär smöret i bitar och finfördela i mjölblandningen. Blanda sedan  i ägget och arbeta ihop allt  till en deg.  Tryck ut degen i en smord form. Bred lingonsylt över hela degen.
 
Havre  crumble:
50 g smör
1,5 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker 
 
Smält 50 g smör och blanda sedan i 1,5 dl havregryn, 1 dl socker och 1 tsk vaniljsocker I kastrullen.  Strö över havreblandningen på kakan och grädda i nedre delen av ugnen i 200 Grader i  ca 20 minuter. 
låt sedan kakan svalna och skär i bitar 😀😀