Lingonkaka
Väldigt god lingonkaka som passar perfekt till fikat nu i höstmörkret. Servera med en kula glass eller bara ät den som den är.

Sätt ugnen på 200 grader
Använd en form som är ca 20 x 30 cm
4,5 dl mjöl
1,5 dl socker
1 msk bakpulve
1tsk vaniljsocker
150 g smör
1 ägg
2 dl lingonsylt
Blanda ihop mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver I en egen bunke. Skär smöret i bitar och finfördela i mjölblandningen. Blanda sedan i ägget och arbeta ihop allt till en deg. Tryck ut degen i en smord form. Bred lingonsylt över hela degen.
Havre crumble:
50 g smör
1,5 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Smält 50 g smör och blanda sedan i 1,5 dl havregryn, 1 dl socker och 1 tsk vaniljsocker I kastrullen. Strö över havreblandningen på kakan och grädda i nedre delen av ugnen i 200 Grader i ca 20 minuter.
låt sedan kakan svalna och skär i bitar 😀😀